~....ROSELLE & BOUGAINVILLEA ....~

"Destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice, it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved."

Thursday, September 2, 2010

Salam Lebaran Dari Hadi

Posted by Roselle


Assalamualaikum...

Agak lama jugak saya menyepi...ini kerana bebanan tugas sebagai seorang pendidik...sampai xder masa nak update blog yang penah menjadi begitu meriah satu ketika dahulu...almaklum la tukang update pun dua orang jer...apa2 pun..saya mengucap selamat hari lebaran....bye...

Friday, June 25, 2010

Bila Haiwan Main FaceBook..hehe

Posted by Roselle


Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm kowang selalu post tu.......

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..

Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!


Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?

Monday, February 8, 2010

Isap Rokok Memang Best..tapi...

Posted by Roselle

Seperti yang kite tau isap rokok memang best..tapi yang xbestnyer klu yang isapnyer adalah golongan yang xsepatutnye merokok......
Budak-budak sekolah ni budget otai la tu isap rokok ditempat terbuka..sekali kene ambush baru lu tau....
Nie pulak muka poyo tahap extrem...huhuhu..seb baik aku xder kat situ..klu x dah makan penyepak free jer budak nie..
Boleh plak minah die orang nie wat posing depan kamera..apa nak jadi la....
waaaaaa...ini lagi bahaye..kecik2 pandai isap rokok..isap la benda len kan Mel..hehehe


Nampaknye pengaruh budaya merokok telah menular didalam hutan..pasni makin cepat la makhluk Allah pupus....

Monday, January 25, 2010

Im Back...Roselle..

Posted by Roselle

hai kawan-kawan..sori la sebab lame menyepi diri..rasenye dah 2 bulan sy xsend entry dalam blog kesayangan nie. maklum la sy sedikit sibuk dengan tugas sebagai seorang guru..insyaalah pada masa akan datang saya akan sentisa update blog nie bersama mel..sekarang pun saya mencuri sedikit mase untuk login blog nie..maybe lepas nie saya akan selalu login...ok la..kejap lagi ader kelas...adios,,,,

Friday, November 20, 2009

Happy Holiday, Welcome 2010

Posted by Roselle


Hoooreeyyyyyy....





Selamat bercuti semua...kejap je rasanye dah setahun. Berjaya gak aku menempuh pelbagai dugaan sepanjang diriku bergelar "teacher".

2010 I wait for you...


2009 bye2..



To all my student love u so much..pastinye ku merinduimu..dan kau jua merindui jeliganku..







"EVERY STUDENT HAS A CHANCE TO SUCCEED BECAUSE OF A GREAT TEACHER!"


LIKE ME!

LIKE U!








Thanks 4 the baby duck...
so cute..

Happy Holiday semua...

See U Next Year..

Sayonara..

(*-*)



Sunday, November 15, 2009

Diet jangan tak diet..hehe (untuk mel...)

Posted by Roselle