~....ROSELLE & BOUGAINVILLEA ....~

"Destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice, it is not a thing to be waited for, it is a thing to be achieved."

Friday, July 24, 2009

Bidaan dara Duenos lebih RM11 juta

Posted by Roselle


VALENCIA - Bidaan dara seorang wanita yang berumur 28 tahun iaitu Evelyn Duenos dari Ecuador mencecah lebih £2 juta (RM11.72 juta), lapor sebuah akhbar semalam. Duenos menjual dara itu dengan tujuan untuk mencari wang bagi membiayai rawatan perubatan ibunya yang menghidap penyakit Alzheimer. Gadis itu yang kini menetap di Valencia, Sepanyol akan menggunakan sebahagian wang tersebut untuk membiayai pengajiannya dalam bidang perubatan. Duenos akan menyiarkan dokumen perubatan bagi membuktikan dia masih dara. Wanita itu berkata, pendapatannya sebagai seorang pembersih rumah di sini tidak dapat membantunya untuk menyimpan wang bagi membiayai rawatan ibunya. Duenos memberitahu, dia membaca iklan beberapa gadis lain yang menawarkan dara menyebabkan dia mahu melakukan perbuatan sama. (KOSMO, Jumaat, 24 Julai)


Bila saya terbaca berita ini di akhbar Kosmo, saya terfikir satu perkara.."alangkah senangnya kaum wanita sekarang nak mendapatkan duit"...dengan hanya menjual dara sahaja dah boleh dapat duit sebanyak 11 juta. Bila difikirkan semula, dimanakah letaknya harga diri seorang wanita zaman sekarang?


0 comments:

Post a Comment